Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

08 augusti 2010

Idioten

Det blev ingen lätt pocket på tåget utan Dostojevskijs Idioten,
på finska, eftersom vår läsecirkel ska prata om den nästa månad.
Det finns kanske lättare läsning, men jag tycker Dostojevskij passar på tåget. Vi fick en ½ timmes signalfel och fick vänta, men med en god bok gör det inte så mycket, tiden bara flyger i väg.Dostojevskin Idiootti sopii junalukemiseksi, suomalainen lukupiirini Göteborgissa käsittelee sen ensi kuussa.

2 kommentarer:

violen sa...

Ah, så snygg den är på tågbordet.......men jag har inte läst Idioten, "bara" Brott och straff som var helt fantastisk, inte en enda upprepning i hela boken, på varje sida kom det något nytt, skrivet på ett nytt sätt.....det var min upplevelse då av Dostojevskij......

♥ Hannele på Hisingen sa...

Violen, Brott och straff är en av mina absoluta favoriter, borde läsa om den.. jag gillar verkligen Dostojevskijs stil.