Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

13 augusti 2010

Pepys dagbok

Av en slump hittade jag Pepys Dagbok på antikvariat. På kvällen såg jag engelska Antikrundan, där de visade Pepys båtkonstruktioner.För någon vecka sedan hade jag inte ens hört talas om Pepys Dagbok, förrän jag läste en riktigt charmig bok: Brev till en bokhandel : 84 Charing Cross Road av Helene Hanff, som även blivit film.Den 18 september 1952 får hon sin efterlängtade bok. Hanff gillar läsa böcker som är skrivna där det hände, av de som var där, inga efterkonstruktioner.
The diaries of Samuel Pepys from London, 1660,
fortsättning följer, här ska det läsas lite mer engelsk historia.

5 kommentarer:

Ingrid sa...

Pepys är riktigt rolig ibland- jag har hans dagbok någonstans bland mina hyllor- den ska jag plocka fram igen! Har du sett filmen 84, Charing Cross Road? Den är verkligt bra. Vemodig och fin.

Daniel sa...

Läs å njut!

♥ Hannele sa...

Ingrid, jag har nyligen även sett filmen
84, Charing Cross Road, helt underbar,
man önskar att det fanns fortsättning.

Daniel, tack, det kommer att bli spännande.

Sara sa...

Hienoa Hannele ja mikä tuuri, että sait sen! Se on myös suomennettu, katsoin Fennicasta. En minäkään tiennyt Pepysin päiväkirjasta mitään ennen kuin luin siitä Hanffin Rakas vanha kirjasta. Minä toivoisin joskus näkeväni 84 Charing Cross Roadin elokuvana!

♥ Hannele sa...

Sara, ajattele miten silmät löytää kaikkea uutta, mistä ei ennen edes tietänyt :)