Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

19 september 2010

En bokoholist

Titti är bokholist, det är jag också. Att släpa hem böcker som ingen vill ha försöker jag dämpa lite. Jag köper sällan (?) nya böcker, men det är nog en definitionsfråga, inte lika ofta som jag köper mjölk. Jag kallar mej också biblioman, bokälskare med överdrivet intresse att samla och äga böcker.

9 kommentarer:

ANNA-LYS sa...

... och klokt placerade mot en ytterväg är de när de inte läses en del av våra energieffektiva vägisoleringar ;-)

Se ännu en anledning att investera mer i böcker av papper, e-books har sin energibesparing i att vi fäller mindre träd. På alla vis är böcker således också av praktisk nytta, förutom att de håller våra hjärnor i trim.

♥ Hannele sa...

Anna-Lys, sant, vi har en oisolered vägg mot garaget och jag har föreslagit maken att vi ska flytta bokhyllan dit :)

Amma sa...

Det är trevlig att träna min svenska i din vackra blog :) Ja förstår svenska bra men man kan använda det sällan i Kuopio. Jag har tittat Buu-klubben på tv, men läsa om böcker är mera intressant!

It's all about Books sa...

Min dröm är att ha ett eget bibliotek med en läshörna. Jag ser precis framför mig hur det ska se ut. Eftersom jag bor i en etta, är det just nu en relativt omöjlig dröm. Jag kan i vilket fall aldrig lämna hemmet utan en, helst två pocketböcker i handen, och när bokleveranser kommer eller då jag är i bokaffärer utomlands, är jag som ett barn på julafton. Jag bara älskar, älskar böcker!

♥ Hannele sa...

Amma, kiitos, kirjat ovat mielenkiintoisia, saat kirjoittaa ihan millä kielellä haluat ;)

about Books, jag är så lyckligt lottad att vi nu har flera läshörn. Bokaffärer är mysiga att titta i, och en bok i handväskan gör väntande trevligare.

Ingrid sa...

Jag saknar verkligen antikvariat och Myrorna.... så många fina bokfynd .... och böcker kan man (nästan) aldrig få för många av. Jo, jag är definitivt bokholist jag också... :-)

♥ Hannele på Hisingen sa...

Ingrid, jag har börjat köpa lite på antikvariat på nätet, om jag saknar någon speciell bok, mycket varierande priser. Och inte lika roligt som själv leta på loppis :)

Pirkko sa...

Bokholismen är nog en rätt så trevlig form av holismer. Lider med glädje av samma symptom!
Ett mysigt foto!

♥ Hannele på Hisingen sa...

Pirkko, bilden är från ett stort loppis, jag vill inte heller bota mej :)