Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

08 september 2010

Hittade originalen

I England hittade jag till min stora glädje några Enid Blytons Fem-böcker, just dessa är riktigt bra. Böckerna ska i och för sej nyöversättas i England, eftersom ungdomarna inte förstår språket längre. Inte dåligt att böckerna lever fortfarande efter 50 år.

10 kommentarer:

ANNA-LYS sa...

åHHHH
vilka härliga stunder man haft med dessa böcker, fast nu var det ett tag sedan ;-)

♥ Hannele på Hisingen sa...

Anna-Lys, helt ok att läsa igen :)

Pirkko sa...

Älskade Fem-böckerna när jag var ung. Lånade dem från biblioteket gång på gång. När mina egna barn kom till "femåldern", köpte jag böckerna, lycklig över att kunna ge dem det jag inte själv hade haft i min hylla. Av någon anledning gillade mina barn inte böckerna. Ännu idag undrar jag varför inte.

Ingrid sa...

Vilken fin samling... nostalgi... så roligt att se de gamla fina omslagen igen!

It's all about Books sa...

Gud vad kul!

Daniel sa...

ååh min lektyr i ungdomen! Härliga FEM!

Monika Häägg sa...

Det är något väldigt speciellt med Fem-böckerna. Det är svårt att förklara. Varför är det så spännande att läsa böckerna? Blir så glad när jag ser omslagen. De väcker minnen till liv!

♥ Hannele sa...

Pirkko, jag har inte ens försökt introducera för mina barn, för vi har inte haft böckerna hemma, förrän nu :)

Ingrid, det har varit lätt att hitta Blyton för ganska billig peng, i Göteborg.

about Books, ska bli kul att läsa några på engelska, för de nya svenska översättningarna ganska avskalade. Just den engelska stämningen som är så mysig.

Daniel, lika roligt att läsa fortfarande.

Monika Häägg, jag läser och njuter och försöker verkligen fundera, vad som är hemligheten att böckerna fungerar fortfarande efter 50 år. Enid Blyton var duktig.

snowflake sa...

Så fina! De tre Femböckerna i andra raden har jag också. :-) Eller har haft.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Snowflake, verkligen, inte jättesvårt att hitta, om man nu vill läsa om :)