Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

22 oktober 2010

Bibliotekens roll?

Bokbabbel funderar på bibliotekens roll med minskade besök och boklån. Själv har jag sett att många bibliotek har blivit den nya samlingsplatsen, med tidningscafé, stickningskvällar, läxhjälp och annat. Det är härligt att besöka ett aktivt bibliotek.

9 kommentarer:

Filifjonkan 1 sa...

Hej Hannele, Ja tiderna förändras även för biblioteken man lånar böcker över internet och de har ju blivit billigare med att köpa böcker och mer åtkomligt med. Men det är bra för barnen att lära sig att det finns böcker med men numera verkar ju datorns spel väga över mot böckerna Mitt barnbarn fick sin första pekbok i tyg skrattar,,, mjuk och god att bita i hahah,Ha en bra fredag

Boktokig sa...

Det är så mysigt när biblioteken får vara hjärtat i samhället!

Boktokig sa...

Håller med om att det är mysigt med radioteater!

Marie//Tekla Maräng sa...

Här har biblioteket blivit mer som ett fik med olika typer av aktiviteter som läxhjälp, samtala på lätt svenska mm.
Ha det gott:)

♥ mormor Hannele sa...

Filifjonkan, underbart med de första böckerna till barnbarn, det gäller att börja läsa tillsammans tidigt. Ungdomar läser en del, men flickor mer än pojkar.

Boktokig, håller med dej, både
om radioteater och levande bibliotek.

Marie, det är underbart att biblioteken är levande, jag ser att ungdomar lånar också, de känner sej hemma på biblioteket.

Maria sa...

Kirjasto on yhtä tärkeä paikka meille kuin ruokakauppa:)
Sitä ilman ei voi elää!

♥ Hannele på Hisingen sa...

Maria, olen samaa mieltä kanssasi :)

Suss o Kai sa...

Jag älskar att gå på bibblan och låna böcker, tyvärr har jag inte så mycket tid att läsa som jag önskar. men brukar låna åt barnen och Kai :) och jag är nog en som utnyttjar biblotikarierna och frågar dem en massa (hoppas de inte tycker det är jobbigt bara, utan känner sig värdefulla) /Suss

♥ Hannele sa...

Suss, våra barn hade nog bibliotekarien i bokbussen som sin bästa problemlösare, hon hittade böcker för alla situationer.