Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

17 januari 2011

Böcker lästa 2010

Blytons alla äventyr har jag njutit av, hon är en duktig författare. Det är inte konstigt att efter 50 år satsar man i England på att nyöversätta en del av böckerna, eftersom ungdomarna inte förstår den lite ålderdomliga engelskan.

10 kommentarer:

Marie//Tekla Maräng sa...

Vilken härlig nostalgi tripp jag fick här. Åh så spännande jag tyckte dessa böcker var.
Kram:)

♥ Hannele sa...

Marie, nästan lika spännande fortfarande :)

EvaB sa...

Dessa kära böcker som grundlade känslan för England. Ska nog läsa om vid tillfälle.

♥ Hannele sa...

Eva B, det är just Englandskänslan som tilltalar mej i böckerna idag, naturbeskrivningar och annat.

...med näsan i en bok... sa...

Åh, nu fick jag lust att läsa om några av hennes böcker

♥ Hannele på Hisingen sa...

näsan i en bok.. faktiskt riktigt bra :)

franziengland sa...

Åh så kul att läsa det du skrivit om Blyton!! Jag hade faktiskt inte koll på att de gjorts om här i England. Nu när vi bor här ett tag har jag fått veta att Enid Blyton bodde i den by där vi bor, så jag har blivit lite extra uppmärksam på henne och har läst en biografi (enkel) om henne för barnen. Jag tillhör de få som INTE läste hennes böcker då jag var barn, men nu är jag väldigt sugen! Tack för jättefina inlägg! /Ingrid

♥ Hannele sa...

Ingrid, så kul, jag skulle vilja besöka hennes by och hitta hennes biografi.

franziengland sa...

Det förstår jag! Jag undrar om det finns något hus kvar där hon bodde som är museum... det vore kul i så fall. Hoppas jag hinner undersöka det någon gång... Vi bor i en by som heter Beaconsfield och här finns en berömd "Model Village", men MASSOR av miniatyrhus. Sådana "modellbyar" var populära här för ett antal decennier sedan, men nu finns det inte många kvar. Den här ska vara landets äldsta tror jag... där finns i alla fall en modell av Blytons hus. :)

♥ Hannele på Hisingen sa...

Franzie, kul, kan du inte lägga ut en bild.