Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

29 december 2010

Meningen med livet

Lyckan, kärleken och meningen med livet av Elizabeth Gilbert  har man läst mycket om, inte läst hela boken ännu men sett filmen Eat, Pray, Love, som handlar om att söka mening och finna sej själv. Flykt till Italien efter skilsmässa och ända till Indien får hon resa. Som den amerikanska titeln antyder är det mycket mat också, rena matporr om man gillar pasta. Det gav avkoppling men kanske inte någon större aha-upplevelse.

6 kommentarer:

Maria sa...

Voi tykkäsin tästä ihan yhtä paljon leffana kuin kirjana:D
Joskus tämmöineen "hömppä" sisältääkin ihan viisauksia..
arjen evääksi.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Maria, joo, paljon viisauksia.

EvaB sa...

Jag har inte sett filmen ännu, men har hållit på med boken sedan innan jul. Förvånar mig att det tar så lång tid att komma igenom den. Den är mer tankeväckande än jag trodde, men som sagt lite seg tydligen.
Ett riktigt Gott Nytt År! Jag tycker om ditt nyårslöfte.

♥ Hannele sa...

Eva B, filmen var också lite seg,
gott nytt läsår.

klok som en bok sa...

Jag gillar pasta:-) Ska bli kul att se vad du tycker om boken sedan...

♥ Hannele på Hisingen sa...

Klok som en bok, jag kan leva utan pasta :) Just nu hinner jag inte läsa färdigt..