Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

17 mars 2011

Kvinnliga författare

En kompis hittade Kvinnliga författare billigt på biblioteket och köpte den till mej. En trevlig bok av flera författare från antiken till våra dagar. "Virginia Woolf antog att kvinnor började skriva först i det moderna samhället. Det är inte roligt att behöva saga emot en sådan auktoritet. Men just här hade hon faktiskt fel. Kvinnor har alltid skrivit", börjar Susanna Roxman.

5 kommentarer:

Sara sa...

Hei Hannele

Onpas kiinnostava kirja naiskirjailjoiden historiaan! Onko kirjoittaja ruotsalainen vai onko se käännetty kirja?

♥ Hannele sa...

Sara, monta eri ruattalaista kirjoittajaa.

Bohusläningens Bokblogg sa...

kan man köpa böcker på bibblan? Me like.

Jag läste George Sand förra året, den franska kvinnliga 1800-tals författaren, och vad hemskt att hon hade ett manligt namn som pseudonym!

//Anna

Ylva sa...

Kvinnliga författare, det gillar vi! Synd att det är en så ful utsida (fast kul att det står tillhör skolbiblioteket på ditt ex).

♥ Hannele på Hisingen sa...

Anna, nästan all bibliotek säljer ut billigt, eller skänker gamla böcker.

Ylva, jag får glädjas åt texten :)