Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

03 mars 2011

Klassikerbox äventyr

Den siste mohikanen (1826) av James Fenimore Cooper, indianböcker var populära när jag var liten. Det var inte Walt Disney som skrev Djungelboken (1894) utan Rudyard Kipling. Robinson Crusoe eller Robinson Kruse (1719) av Daniel Defoe har en verklighetsbakgrund.

6 kommentarer:

Ingrid sa...

Du sätter verkligen ihop fina boxar- och jag hoppas att du inspirerar många att göra sammaledes!!! Det är ju mycket roligare att leta/hitta själv.

Västanvind sa...

Hej,
Indianböcker och Biggles hörde till pojkböckernas värld, så jag läste aldrig dom utan hellre Kulla-Gulla och syster Cherry Ames :)

Nu kan du snart öppna "Hanneles bibliotek på Hisingen" :)
Eivor

Suss o Kai sa...

Du som är bok fantast, Vet du om eller var man kan köpa finska böcker billigt? Min dotter är ute efter att läsa på finska. Kram Suss

Jenny B sa...

Så smart att du gör dina egna boxar! Fint urval!

Teresita sa...

Palkinto sinulle blogissani!

http://teresitan.blogspot.com/2011/03/korkevuus-eli-mahtavuuspalkinto.html

♥ Hannele sa...

Ingrid, eller hur, loppis och antikvariat har en del fina skatter.

Eivor, jag har aldrig läst flickböcker ;)

Suss, i Göteborg kan man köpa billiga finska böcker i Smyrnakyrkans loppis vid Redbergsplatsen, har man tur, nya pocket för 5 kr.

Jenny B, roligare så :)

Teresita, kiitos paljon.