Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

18 april 2011

Joan Baez

Joan Baez har haft konserter i Sverige och har inte fått så bra recension av unga kritiker. Hon har en vacker röst och jag lyssnade på henne för några decennier sedan. Hennes första skiva kom ut redan för 50 år sedan.

6 kommentarer:

bokstödet sa...

Ja,hon är fantastisk.Mina föräldrar lyssnade mycket på henne.

♥ Hannele sa...

Bokstödet, jag är väl i den åldern ;)

Ingrid sa...

Hannele: Joan Baez har en helt underbar röst- hon var en av de artister jag lyssnade mest på under min ungdom (på liten resegrammofon med slitet stift- och hon hördes bra ändå!) Fina texter och ett brinnande engagemang- det hade hon (och det har hon än).

♥ Hannele på Hisingen sa...

Ingrid, jag har nog några gamla skivor kvar, men har ju ingen skivspelare...

EvaB sa...

Jag såg sista snutten på dokumentären om Joan Baez häromkvällen och att höra hennes fantastiska röst nu kändes lika starkt som i ungdomen. Jag hade en god vän som var helt besatt av Joan, så det blev mycket info och lyssnande på den tiden. Ett fint musikminne är en sommarkonsert med JB i Köpenhamn, way back in .. the sixties. Oj, det var ett tag sedan! Och ändå nyss.

♥ Hannele sa...

Eva B, lite synd att jag inte gick på konsert och kände mej ung..