Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

07 maj 2011

Vinteräpplen

Trevligt att höra Josefine Sundström berätta om sin bok Vinteräpplen, som berättar om hennes mammas och mormors liv på ön Kaskö i Österbotten. En grym bok med sann bakgrund, jag mådde inte bra efter den starka läsupplevelsen.

8 kommentarer:

bokrikedom sa...

Ja, det finns feel bad-böcker, lika väl som det finns feel good-böcker! En sån är för mig Slumpvandring av Majgull Axelsson, en väldigt mörk historia om en tonårstjej om jag inte minns fel - det var länge sen jag läste den! Även hanteringen av odöda av J.A. Lindqvist, en mycket obehaglig bok i mitt tycke!

♥ Hannele sa...

Bokrikedom, sällan jag vill läsa den typen av böcker..

Ingrid sa...

"Vinteräpplen" var verkligen en mycket stark roman- bra men hemsk. Så intressant att träffa författarinnan!

♥ Hannele sa...

Ingrid, att boken hade en sann bakgrund, gjorde den ännu hemskare. Alltid trevligt när man får chansen att lyssna på författaren.

Vicky sa...

Det verkar vara en mycket stark bok som man måste samla kraft för att orka läsa.

♥ Hannele sa...

Vicky, det tycker jag.

snowflake sa...

Jag tyckte om Vinteräpplen. Även när dne var hemsk så var den bra. Och spännande.

♥ Hannele sa...

Snowflake, en bra bok, ingen måtta med spänningen i slutet..