Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

30 augusti 2011

En annan Siri

Samma Siri, men Karin Smirnoffs bok Strindbergs första hustru (1925). Karin (1880-1973) var dotter till August Strindberg och Siri von Essen. En dåres försvarstal (1887) skrev Strindberg under skilsmässan. Jag hittade böckerna billigt på antikvariat. Det är inte ens fel när två träter, varför tar då alla Siris parti? Strindberg var ju radikal och ville ha ett jämlikt förhållande i början av deras äktenskap. Eller? Spännande och naket avslöjande läsning.

6 kommentarer:

Emmas Bokhylla sa...

Intressant, maste jag saga. Jaa, missforstand ar nog ratt vanliga anledningar till att det blir brak. Fran badas hall!

♥ Hannele sa...

Emmas, jo, det finns alltid två sidor av allt.

Monika Häägg sa...

Jag tror att han hade mycket idéer och tankar om jämställdhet men att han inte klarade av att leva efter det i praktiken.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Monika Häägg, det var nog inte lätt för hundra år sedan.

Znogge sa...

Läser just nu Siri av Lena Einhorn. Inte helt fel.

♥ Hannele sa...

Znogge, jag borde läsa och jämföra...