Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

15 augusti 2011

Engelsk slottsromantik

Jag har kommit över några böcker av Victoria Holt för 1-5 kr. Hon heter Eleanor Hibbert (1906-1993) men har skrivit under flera pseudonymer, mest gotiska romantiska romaner, som utspelar sig under 1800-talet i England. Guvernanten på Mellyn (1961) berättar om en fattig flicka av fin familj, stort hus med hemligheter, skriven i jag-form. Lite verklighetsflykt och trevlig underhållning.

4 kommentarer:

Andasin sa...

Låter avkopplande :)
Och som svar; japp, bäst att vara där man är men när jag är på vissa ställen är det mer energislukande att inte drömma bort och fokusera på annat ;)

♥ Hannele på Hisingen sa...

Andasin, längta bort hela tiden är jobbigt ;)

Andasin sa...

Haha ja, det har du rätt i :) Men jag längtar inte bort heeela tiden som tur är! Och oftast är det hem jag längtar och det är helt okej och mer än så :)

♥ Hannele sa...

Andasin, bra att ha balans :)