Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

20 oktober 2011

De imperfekta

De imperfekta av Tom Rachman berättar om engelskspråkig tidning i Rom, man snuddar vid viktiga världshändelser under femtio år. Vi lär oss känna olika medarbetare, deras privatliv i korta berättelser, som vävs samman. De vet lite om varandra, fast de ses dagligen. Nästan ingen är nöjd varken med sitt arbete på tidningen eller med sitt privatliv, ändå vill man fortsätta att läsa till slutet.

6 kommentarer:

Nattens bibliotek sa...

Jag läste boken i våras och träffade Tom R när han besöket Internationell författarscen i Stockholm. Trevlig men väldigt journalistisk.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Nattens bibliotek, det kan jag tänka mej eftersom han arbetat som journalist. Han skriver kosmopolitiskt rotlöst.

Läst, sett & hört sa...

Just därför vill man väl fortsätta att läsa?

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs C, så är det nog :)

klok som en bok sa...

Påbörjade denna för någon vecka sedan men den hade inget som gjorde att jag ville fortsätta läsa. Så olika det kan vara...

♥ Hannele på Hisingen sa...

Klok, jag saknar inte boken, men den var ändå värd att läsas..