Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

17 oktober 2011

Etikett på jobbet

Etikett på jobbet : Bra att veta på kontoret av Magdalena Ribbing är nog en nödvändig bok eftersom många har glömt bort att visa vanlig hänsyn, speciellt i kontorslandskap. Själv avskyr jag när någon gör manikyr på mötena.
Vi bör också bli flitigare på att svara på mejl, inte vara alltför skvallriga på sociala medier och hälsa mer. Och inte kommentera andras matvanor och man kritiserar inte presenter högt och lämnar inte kopieringsmaskin utan papper. Man ska inte bli irriterad över mobilsamtal under möten med viktig kund och massa andra råd får. Ribbing har ett kapitel om möten med andra kulturer, det blir lätt missförstånd, bra att veta lite grundläggande skillnader.

3 kommentarer:

Metronyx sa...

Personligen tycker jag att det mesta handlar om att man vill känna att andra tar ens åsikter och ideér på allvar, eller åtminstone respekterar dessa. Men om någon pysslar med något annat signalerar man faktiskt ett budskap: att det den andra säger inte är tillräckligt viktigt för att få odelad uppmärksamhet. Konstigt att en sån här bok måste skrivas och att vuxna människor som ska vara förebilder har så svårt för detta. Hrm, jag låter som en surtant men ibland måste jag släppa fram henne också.

Läst, sett & hört sa...

Allra värst är det när folk sitter och gäspar på möten och inte ens försöker dölja det. Tala om att visa ointresse!

Hannele sa...

Metronyx, ibland känns det där vara lite könsbundet; att killar helst lyssnar på killar...?

Mrs C, visst är det ohyffsat.