Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

01 oktober 2011

Gullregn i oktober

Gullregn i oktober av Maria Lang hittade jag nyligen för 1 kr när biblioteket städade och tömde, perfekt läsning när hösten gör sitt intågande.
Annars är jag inte rädd för giftiga växter, det finns mycket skrönor och rädsla över giftiga växter i trädgården, men föräldrar lägger energi på helt fel saker: tändvätska och diskmedel är farligare för barn. Det finns inga förgiftningsfall av giftiga växter de senaste femtio åren, så vår gullregn får blomma.

5 kommentarer:

Läst, sett & hört sa...

Jag har i alla fall rensat bort nattskattan ur min trädgård.

♥ Hannele på Hisingen sa...

jag har nog inte ens sett den här.

Ingrid från Bokbaren sa...

Du har så rätt. Det finns mycket giftigare grejer hemma. Jag tror de räcker för barnen att man förklarar att såna ska ni inte äta. Om de nu skulle komma på tanken...

Znogge sa...

Almi Gran är min favorit!

♥ mormor Hannele sa...

Ingrid, redan en 2-åring förstår om man berättar och giftiga bär smakar inte gott.. Det är spännande att lära mer även om vilda växter.

Znogge, visste inte att det var hennes pseudonym, härliga gammaldags deckare.