Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

04 oktober 2011

Thomas Mann Bergtagen

Ett tungt paket på posten, Bergtagen av Thomas Mann (1875-1955) som utspelar sig på ett senatorium, har kanske bakgrund till att hans hustru vistades en tid på senatorium. Mann har skrivit en del, han fick Nobelpriset i litteratur 1929, jag äger några av hans böcker. Bergtagen har varit svår att få tag på, hela sommaren har jag köat på biblioteket som nummer två, nu kom den ut som nyöversättning av Ulrika Wallenström. Boken väger 1,1 kg och inget man har i handväskan.

11 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag väntar också på boken- förhoppningsvis kan jag hämta i början på nästa vecka.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Ingrid, något rejält att bita i...

Joanna sa...

Hörde Marie Hermansson berätta om hur det finns vissa likheter melann den och hennes nya Himmelsdalen. Vilket mastodontprojekt det verkara vara!

bokstödet sa...

Roligt att du också ska läsa den. Ja den är riktigt tung, på alla vis.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Joanna, tänk och få till det, nästan 100 år gammal bok, många detaljer att tänka på.

Bokstödet, jag är svag för tunga böcker ;)

...med näsan i en bok... sa...

Är nyfiken både på Manns och Hermanssons böcker

♥ Hanneles bokparadis sa...

Anna, läste nyligen recension om Marie Hermanssons bok, kan det vara rättvist att jämföra med Thomas Mann... Fast det finns likheter, har jag förstått.

Joanna sa...

Nja, varken jag eller Marie menade nog att det finns fler likheter än den yttre miljön, sanatoriet i alperna. Men böckerna är säkert mycket olika i övrigt...

♥ Hannele sa...

Joanna, så har jag väl också förstått det..

Monika Häägg sa...

Det skall bli spännande att se vem som blir årets nobelpristagare!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Monika Häägg, verkligen, jag är dålig på att gissa..