Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

09 november 2011

Loppisfynd

Roligt att hitta Stephen Daldrys film Timmarna för 10 kr på loppis bredvid mataffären, ser gärna om. Tre kvinnor, i tre tider, på tre platser. Filmen har fått lika bra recension som boken Timmarna av Michael Cunningham, som jag hittade på bibliotekets utförsäljning för samma pris, fast på finska (Tunnit), bara kul. Boken Timmarna (The hours 1925) hette den första versionen av Virginia Woolfs roman, som nu heter Mrs Dalloway, många anser den är en av hennes bästa böcker.

6 kommentarer:

Läst, sett & hört sa...

Vilken lycka!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs C, många timmars lycka :)

Mrs E sa...

Har sett filmen och läst boken, men "Mrs Dalloway" lyckas jag, trots upprepade försök, inte ta mig igenom.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Mrs E, filmen är nästan begripligt :)
Skönt att ha egen för att hinna fundera lite..

Bokälskarinnan sa...

var inne på second-hand i Helsingborg och tänkte jag inte skulle köpa något men det fick bli fem böcker och fem filmer:) älskar när man kan fynda:)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Bokälskarinnan, hihi, så blir det ofta för mej :)