Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

04 juli 2012

Independence Day

Madonna firar självständighetsdag i Göteborg.
Jag fick nästan en kortslutning när jag försökte fundera och hitta några amerikanska författare. Det äkta paret Paul Auster och Siri Hustvedt har jag försökt läsa men inte riktigt fastnat. Sorgesång av Siri Hustvedt har fått väldigt bra kritik, men det kändes rörigt, mycket folk som inte kändes viktiga för handlingen. Kompisar från barndomen, brevbärare, skolfröken, olika relationer, alla namngivna, ointressanta, det gällde verkligen att hänga med. Lite för många brev och familjehemligheter för min smak.

Emily Dickinson (1830-1886) var en amerikansk poet med tyrannisk far, men hon fick ändå studera och skrev över tusen dikter i hemlighet, som hennes syster publicerade efter hennes död. Hon skriver koncentrerat, både med allvar och humor.

4 kommentarer:

Ingerun sa...

Undrar om det blir fyrverkerier på konserten eller om hon glömt datumet. :)

♥ Hannele sa...

Ingerun, Madonna borde ha ett rejält fyrverkeri i kväll.

Metronyx sa...

Jag blev mest paff över att Auster och Hustved är ett par. Kändes som en oväntad kombo. Dickinson är en pärla, och förtjänar att lyftas fram mer.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Metronyx, jo, dom verkar ha ett lyckligt äktenskap.