Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

29 oktober 2012

Brev till Prinsen av Mogadonien

Brev till Prinsen av Mogadonien : jag har sett den gamla världen försvinna - var är mina örhängen? av Suzanne Brøgger fick mig i början att tänka på Strindbergs Röda rummet: massa namn som inte säger mej någonting, kanske danskar? Morti Vizki har jag inte läst, inte Eugène Ionesco, David Foster Wallace eller Agnes Henningsen heller. En mängd filosofer nämns, kände mig obildad. Andreas Christian Hviid, Villy Sørensen, inte berättar Brøgger så mycket, hur de tänkte. Googla varannan mening eller strunta i det? Många tonsättare. Fiktion eller verklighet? Aktuella händelser i tiden kände jag igen några, men uppfattar inte det roliga. Brøgger anser att vi lever i en kultur i förfall, det tycker inte jag. Tillgång till kultur och böcker har aldrig varit så stor som nu. Fast det gäller att läsa dem. Brøgger skriver i brevform; 'den understa av alla genrer'. Ingrid har läst.

2 kommentarer:

Lars sa...

Hej,

Besökstoppen är en helt ny bloggtopplista som har fiffiga funktioner som att kunna knyta etiketter till sitt konto och en sökfunktion på sidan. Detta för att bloggläsare ska kunna hitta nya bloggar på ett enkelt sätt. Hela idén med Besökstoppen är att sidan riktar sig främst till bloggläsare och inte bara bloggare, som andra topplistor riktar sig till.

Medlemmar får en lättillgänglig och snyggt presenterad statistik och självklart kommer det generera mer besök till er blogg eftersom fler kommer att uppmärksamma den via Besökstoppen. Medlemskap är så klart gratis.

Vi kommer att satsa mycket på Besökstoppen så att den kommer att nå en bred publik, så missa inte chansen att vara med ifrån början. De 100 första bloggare som registerar sig kommer även att få synas i reklamspotten under en veckas tid när Besökstoppen har börjat bli populär. Detta som ett tack till Er som är med ifrån början.

Mvh
Besökstoppen

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Lars, jag missar väl ingen...