Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

23 oktober 2012

Heja Zlatan

Jag är Zlatan: Zlatans egen berättelse av Zlatan Ibrahimovic har blivit nominerad till Augustpriset 2012 som årets svenska fackbok. Han har inspirerat många och fått även flera som aldrig läser böcker gå till bokaffären. Juryns motivering: En känslig och sträv skildring som tar med läsaren från läktaren ned på planen och runt i Zlatans värld. Varsamt och bestämt visas en både oborstad och putsad vardag då dörrar öppnas till såväl kök i Rosengård som omklädningsrum i Milano. En till synes oretuscherad rundtur som även lockar den som inte så ofta vandrar på litterära vägar. Träffsäkert berättande som ger ett bestående avtryck.

11 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

kanske ska läsa den i alla fall...

mimmimarie sa...

Tror inte att den håller ända vägen fram.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, det tycker jag du ska göra.

Mimmimarie, kanske inte, men Zlatan har fått flest icke-bokläsande personer att gå till biblioteket än någon annan av de nominerande.

Carro sa...

Faktiskt den enda boken jag har läst av Augustprisnomineringarna :)

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Carro, där ser man :)

Anki sa...

Jag har nånting för dig på min blogg... :)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Anki, tackar så mycket :)

...med näsan i en bok... sa...

Har inte läst boken så ska inte uttala mig om den & det är alltid roligt med läsinspiration däremot har jag svårt att förstå att en självbiografi skulle vara en fackbok...

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Anna, jo, det är ju lite roligt :)

Emmas Bokhylla sa...

hm..jag har hört att den är förvånansvärt bra, kanske dags att läsa nu?

♥ Hanneles bokparadis sa...

Emma, skadar inte ;)