Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

07 oktober 2012

Spänning för 10 kr

Hitchcock har gjort De 39 stegen, hittade nyss några andra dvd i mataffären för 10 kr. Mina föräldrar lät mig inte se på dessa gamla svartvita filmer på 1960-talet, eftersom hallå-kvinnan sa att de var barnförbjudna. Ingrid har även läst spionromanen De 39 stegen av John Buchan, Lord Tweedsmuir (1875-1940).

7 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag har också en del Hitchcock i DVD-form. Jag tröttnar aldrig på att titta på hans skräckalster. Otroligt skicklig var han. Jag kan sakna de där filmstunderna från 60-talet. Kommer speciellt ihåg en film som hade titeln "She was wearing blue jeans". "Främlingar på tåg" är en av mina favoriter!

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Ingrid, visst är Hitchcock bra, man hittar något nytt varje gång. Tänk att skapa den stämningen utan massa närbilder, som i dagens filmer...

Mrs Calloway sa...

din mataffär, Hannele, är något utöver det vanliga! 10 kr! i min mataffär kostar de mycket mera även om de är billigare än på andra ställen.

Louise sa...

Låter som ett riktigt fynd! :)

♥ Hannele sa...

Mrs Calloway, man får gräva djupt...

Louise, verkligen, Hitchcocks filmer kan man se om med behållning.

Znogge sa...

Då får du passa på nu :D

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Znogge, jo, man se filmen först och läsa boken efteråt.