Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

10 november 2012

Fenomenet Ranelid

Fenomenet Björn Ranelid av Torbjörn Forslid och Anders Ohlsson berättar om en man, som väcker känslor, ingen är likgiltig Hans böcker är omtyckta och hans föreläsningar välbesökta. Jantelagen stör inte honom, Ranelid är en man i sina bästa år som gör vad han har lust till; fotboll, musik, litteratur, i de flesta medier. Om en författare inte syns i media idag, så finns han inte?

4 kommentarer:

znogge sa...

Han är speciell och nog väcker han känslor men skriva,det kan han!

♥ Hannele sa...

Znogge, inte många som är likgiltiga

Mrs Calloway sa...

nej, det är det inte, Hannele. det är antingen - eller; för eller emot.och han har ju haft en del att kämpa med; den växande läppen och ständig tinnitus och alla påhopp. jag tycker att han är en kämpe

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Mrs Calloway, precis, alldeles för många helt onödiga påhopp på honom.