Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

06 januari 2013

Den osynliga domstolen

Den osynliga domstolen : en bok om Franz Kafka av Torsten Ekbom är en riktigt bra bok om Kafkas liv och författande för en Kafka-nörd. Tänka att han ville bränna sina verk, nu finns det mesta nyöversatt.

4 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

tur att Max Brod struntade i vad K. safr, Hannele!

Mrs Calloway sa...

sagt, förstås

Metronyx sa...

Minns fortfarande att jag blev riktigt illa berörd när jag läste "Förvandlingen" som tonåring. Jag var för ung för att uppfatta underströmmarna och när jag nu tänker tillbaka på den känner jag stort medlidande med det stackars krypet av helt andra själ än jag gjorde då. Kan man tänka sig att det är som en grymmare variant av "Den fula ankungen"? Jag tänker på författares självbilder och känslor inför sin uppväxt.

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Mrs Calloway, toppen, verkligen!

Metronyx, Förvandlingen har jag sett som dansmusikal, otroligt fin tolkning.