Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

06 mars 2013

Mannen som glömde sin fru

Mannen som glömde sin fru av John O'Farrell är en fin bok i London-miljö, både rolig och allvarlig. Maken undrar vad jag läser, när han hör mej skratta högt. Män glömmer ofta viktiga saker, men Vaughan tappar minnet och vet inte ens att han och Maddy är mitt uppe i en skilsmässa. De har två fina barn och båda vill dem bara väl. "Så fort det var något litet problem nuförtiden så slängde man bara bort det och skaffade nytt: paraplyer, datorer, äkta makar; allt var lätt att göra sig av med", funderar Vaugham. "Kamratskap, ömsesidig attraktion och regelbundna gräl - det är så man får ett äktenskap att fungera", tänker Vaughan efter att lärt känna sin fru igen. Men vad säger hennes nye pojkvän?

7 kommentarer:

Znogge sa...

Låter som en tänkvärd historia...

Ingerun sa...

Kul upplägg.

Ylva sa...

Jag älskar O´Farrell, måste läsa denna!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, en mycket tänkvärd historia.

Ingerun, och upplägget fungerar...

Ylva, och jag ska läsa mer av John O'Farrell!

Metronyx sa...

Ha, ha, vet du jag slöläser en bok där författarinnan berättar (en sann enligt henne) anekdot om ett par där mannen kunde gå ut ur vardagsrummet och släcka lampan när frun satt kvar. Om detta är sant känns det som attdet inte är så lustigt att en del kvinnor känner sig som "en möbel".

Mrs Calloway sa...

varför skulle frun göra sig av med pojkvännen? det var ju maken som ställde till det!

♥ Hannele sa...

Mrs Calloway, läs boken! Riktigt bra.