Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

11 oktober 2013

Alice Munro och kritikerrosad omslagspojke

Johannes Anyuru har fått väldigt mycket uppmärksamhet för sin bok En storm kom från paradiset, som berätta om hans fars liv som stridspilot i Ugandas flygvapen, tyvärr fick fadern inte uppleva succén med Anyurus skrivande. Tidningen Vi läser nr 2 2013 har en trevlig artikel även om Alice Munro.

4 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

vi har En storm kom från paradiset på vårt läsecirkelsprogram, Hannele.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, roligt, du berättar väl vad ni tycker!

Metronyx sa...

Han har starka åsikter som väcker känslor. En person duktig på att skapa debatt med andra ord. Jag håller inte alltid med honom till punkt och pricka, men jag tycker att han på ett uttrycksfullt sätt får fram känslor av utanförskap. Jag har alltid funnit det så fascinerande att titta på vad som gör grupper till "oss" eller "dem". Det vore intressant att se vad som hade hänt, nu skojar jag inte, om jorden var hotade av en varelse från ett annat solsystem som bara hade en för, ett kön och en nationalitet. Skulle vi jordbor fortfarande dela upp oss i grupper själva? Män mot kvinnor, vita mot svarta, nationalitet mot nationalitet, osv. Ni förstår poängen.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Metronyx, jo, men Johannes Anyuru vet förmodligen en del om vad han pratar om... Han är född i Sverige med svensk mor. Han kan lite om två sidor. Människor vill gärna dela sig i grupper, men själv tycker jag om att röra mig mellan olika grupper. Inte stanna.