Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

11 juni 2013

Trädgårdens vänner och fiender

Trädgårdens vänner och fiender : tips och råd för naturlig balans mellan nyttodjur och skadedjur av Eva Fanqvist Skubla är en bok som jag önskar jag själv hade skrivit.
På tjugo år har jag inte använt varken gifter eller konstgödsel, och varit befriad från skadedjur. Vi har mycket bär och frukt, rosor utan ohyra. I vår egen trädgård finns det mycket att välja på, för alla. Vi har en biologisk mångfald, det har blivit en naturlig balans i trädgården; de nyttiga äter upp skadedjuren. Vi har mycket fåglar också. Detta har Eva Fanqvist Skubla också förstått. Och sniglar ogillar hon lika mycket som jag. Mycket fina bilder, många bra tips och råd.

6 kommentarer:

Ingrid sa...

Det låter som en bok som jag måste läsa, Hannele. Jag ser också att du har lånat hem precis den bok jag just nu läser: Tropiska fiskar av Doreen Baingana. (Den hittade jag på bibliotekets nyhetshylla igår!)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Ingrid, hihi, typiskt att ramla på samma böcker så :) Vänner och fiender är en väldigt bra bok, mycket fina bilder och råd och tips om alla möjliga skador och hur man bekämpar och förebygger bäst, långsiktigt, utan att förstöra.

Mrs Calloway sa...

jag ska be mina gräsbaggar läsa der den där boken

♥ Hannele sa...

Mrs Calloway, ollonborrar är ett riktigt elände... En del av mina växter har jag förbjudit att läsa trädgårdsböcker, jag vill inte skämma bort dem, man ska dalta så mycket enligt böckerna.

Nässelblom och choklad sa...

Vad roligt att du tycker om min bok. Jag blir så otroligt glad att läsa dina uppskattande ord. Jätteroligt att höra att du under så lång period varken använt gifter eller konstgödsel och märkt att det hjälper trädgården att vara i balans. Det låter som en underbar trädgård! Tusen tack och ha det gott i sommargrönskan. Hälsningar Eva

♥ Hanneles bokparadis sa...

Eva, din bok är väldigt lik det som jag tänker och har praktiserat i min egen trädgård.