Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

31 juli 2013

Bloomsday in Dublin

Tidningen Vi Läser nr 4 har en trevlig artikel, hur det går till i Dublin. Sean O'Faolain ordnade Bloomsday för Joyces Ulysses, dagen firas den 16 juni. Det skulle vara roligt att få smaka på en del av denna mat... och flanera i Leopold Blooms spår (jag har varit i Dublin några timmar, hann inte med så mycket).

8 kommentarer:

Inga M sa...

Jag är inte berest men har faktiskt varit i Dublin. Det är en stad väl värd ett besök, Bloom eller inte. Och så är irländska västkusten tjusig också, Galway. Om man nu ändå är på ön menar jag.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Inga M, irländska västkusten är väldigt fint, jag har sett några fina trädgårdar där, skulle vara roligt att resa dit igen.

Fru E sa...

Jag vill också till Dublin! Artikeln väckte min nyfikenhet på såväl författare som stad. Fint!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Fru E, ja, i allra högsta grad!

znogge sa...

Har aldrig varit där men Irland och Skottland känns spännande. Vi får se...

♥ Hannele sa...

Znogge, jag är väldigt förtjust i båda ställen!

Mrs Calloway sa...

njure till frukost, nej tack! det var väl det han åt, Leopold Bloom?

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, viist! Jag har ätit blodkorv till frukost i England... man tar väl seden dit man kommer :)