Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

02 september 2013

Sommarens bästa fynd

Maken och jag gjorde en liten sommarutflykt och inne i en antikaffär (!) ute på vischan hittade jag en låda fullt med All världens berättare, tolv årgångar från 1945-1956 för 200 kr. Nästan komplett, bara några nummer saknades. Jag sa till maken att den lådan får han bära till bilen. Nu har jag bra läsning för många höstkvällar.

6 kommentarer:

Ingrid sa...

Det var verkligen ett fint fynd. Oskattbara tidskrifter. Jag har en stor del av dem inbundna och har fått massor av lästips via dem. (Jag ärvde böckerna från min far).

♥ Hannele sa...

Ingrid, verkligen fulla av fina lästips!

Mrs Calloway sa...

din lyckans ost! kolla om där står något om Thomas Hardy någonstans.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, jo, ingen liten uppgift... Thomas Hardy finns i januarinummer år -46, -51, -55; Graven vid vägskälet, De tre främlingarna, Pinsamt mellanspel.

Mrs Calloway sa...

kunde väl tro det!tack Hannele, fast jag menade ju inte att du behövde göra det på en gång utan lite pö om pö när du hade lust att läsa ett nummer eller två av All världens berättare...

♥ Hannele sa...

Mrs Calloway, jag "fuskade" och tittade i generalregistret som kom ut i särtryck 1956, kostade 50 öre.