Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

03 januari 2014

När börjar julen?

I min julblogg har 469 personer röstat. Nästan 70% vill njuta av julen efter nyår, minst till Trettondagen den 6 januari. Drygt hälften av alla har svarat att julen slutar Tjugonde dag Knut den 13 januari. Bara 7% vill sluta julen direkt den 25 december, är de samma personer, som inte hinner njuta av julen?Och 494 som röstade om när julen börjar. Hela 80%, nästan 400 personer, börjar julpynta till Första Advent. Bara 9% börjar dagen före julafton. Kan de vara de som bara stressar?

4 kommentarer:

klok som en bok sa...

Det beror kanske på hur tidigt man börjar:)? Jag tar fram allt till första advent och plockar ner första pyntet i mellandagarna, resten runt nyår. Om jag skulle röstat skulle jag nog valt till trettonhelgen.

♥ Hannele sa...

Vår jul börjar första Advent och har inte slutat än :)

Mrs Calloway sa...

jag börjar 1 Advent och börjar så smått plocka ner 7 jan si så där. man kan ha granen kvar med bara ljusen i också om den är fin

Mrs Calloway sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.