Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

13 januari 2014

Nu har jag en egen kartbok

Atlas över avlägsna öar Femtio öar som jag aldrig besökt och aldrig kommer att besöka av Judith Schalansky är en bok jag gärna vill äga. Jag kompletterade även med en Atlas från loppis. Jag älskar att fantisera och resa i läsfåtöljen! Bara det långa förordet är verkligen intresseväckande, kan läsas om flera gånger.

5 kommentarer:

Elegia sa...

Joskus on kiva istuksia sohvalla (ei tosin ole sohvaa toistaiseksi) ja tutkia karttoja. Se on ihan eri asia kuin aina mennä Googlen karttaan. Tykkään tutkia karttoja ja selailla esim. luontokirjoja.

Bokmoster sa...

Åh! Tack för länken till förordet, det ska jag läsa i lugn o ro under helgen. Och sen vill jag säkert också äga denna bok!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Elegia, on todella ero kun saa selailla ihan oikeeta karttakirjaa. Luontokirjat kan mahtavia.

Bokmoster, jo, en av böckerna man gärna plockar fram ibland.

Anna sa...

Jag älskar verkligen att bläddra i kartböcker, det är något alldeles speciellt med det!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Anna, kartor väcker fantasin...