Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

31 januari 2014

veckans dammigaste fynd

Percy Bysshe Shelley (1792-1822) är jag nyfiken på, han hade en spännande svärmor. Han umgicks i radikala kretsar, skrev om frihet, rättvisa och kärlek och rymde med författarinnan till Frankenstein, feminist som trodde på fri kärlek. För en tjuga hittade jag Den befriade Prometheus, en lyrisk drama i fyra akter av Percy Bysshe Shelley. Den har tydligen spelats i svensk radio på nyårsdagen 1942 och dramat gjorde honom till ett av Englands stora lyriker.

7 kommentarer:

znogge sa...

En tjuga är är den helt klart värd! Mindre än vad en veckotidning kostar väl...

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, eller hur :)

Ingrid sa...

Det var fina fynd. Anders Österling som översättare och tolkare är heller inte fy skam.

Metronyx sa...

Dammig eller ej, kan bara instämma med övriga talare - ett fynd. Sen när du nämner radioteater så tycker jag egentligen att det trist att att det inte går lite teater regelbundet på radio. Nu är jag väldigt 20,30 och 40-tals nostalgiskt lagd men vissa saker var bättre förr.

Hanneles bokparadis sa...

Ingrid, Anders Österling får jag kolla mer...

Metronyx, jag är också lite nostalgisk, visst var en del saker bättre förr :)

Mrs Calloway sa...

under studietiden lyssnade jag ofta på radioteatern i mitt lilla studentrum. om jag minns rätt sändes radioteatern på söndagseftermiddagar.

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, det låter mysigt.