Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

24 mars 2014

en pjäs jag inte förstod

och jag minns plötsligt en lokalrevy i Berlin... tillsammans med min teaterintresserade dotter på hennes skolresa. Min skoltyska och föga kännedom om sakernas tillstånd om Berlins kändisar räckte inte till att kunna skratta på rätt ställe. Bokbloggsjerka 21 - 24 mars: Har du sett någon pjäs eller liknande som du av en eller annan anledning tvingades att se men som du absolut inte gillade? Om du vill får du vända på frågan för att i stället berätta om en pjäs eller liknande som alla bara MÅSTE se.
Les Misérables (1862) av Victor Hugo har jag sett som musikal i London med dottern,
som opera i Göteborg, tv-pjäs, dessutom läst boken, håller än efter 150 år.

7 kommentarer:

Ugglanoboken sa...

Det lät lite jobbigt med den tyska pjäsen... Les Miserables har jag också sett som musikal i London och gillat, men jag har hittills inte gett mig på boken.

Hanneles bokparadis sa...

Ugglan, visst var det bra! Samhällets olycksbarn av Victor Hugo är fortfarande läsvärd efter 150 år.

znogge sa...

Jag och en kollega var på Intiman i stora staden och såg en pjäs med våra elever. Den var totalt obegriplig så när vi kom ut därifrån var vi 65 förstummade personer. Huvudpersonen satt i ett parabolliknande ägg halva föreställningen... Allt är inte bra.

Freja sa...

Revy brukar vara rätt krävande även om en förstår språket... Det gäller att ha koll på de lokala händelserna...

Hannele sa...

Znogge, stackars elever :)

Freja, precis, jag hade noll koll på det lokala i Berlin...

Inga M sa...

"De miserabla" såg jag i Malmö med Janne Malmsjö i huvudroll och det var en upplevelse som stannat kvar. Minns fortfarande vissa passager trots att det var 30 år sedan. Det är en story som håller och Malmsjö var helt suverän i rollen.

Hanneles bokparadis sa...

Inga M, vilken upplevelse!