Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

13 september 2014

Adjöss, en bra bok-tidning som inte finns mer

Tråkigt att Fyrahundrafemtio inte klarade ekonomin, trots att jag stöd-prenumerade blev det konkurs, gôrtråkigt. Två fina nummer kom ut och en tredje tidning som inte ens fanns pengar till att trycka. Det nya numret presenterar två nya böcker av svenska författare om Henrik VIII. Tudor-tiden är hett i Hilary Mantels spår. Vad är lyx, kan lyx vara gratis? Tips om nya filmer som bygger på böcker. Artikel om Simona Ahrnstedt som är Sveriges enda romanceförfattare (någon gång ska jag studera närmare, om man kan få Nobelpris med lyckligt slut). Även en fantastiskt vacker reportage om Kautokeino.

12 kommentarer:

Freja sa...

Trist, jag letade efter den när jag skulle köpa något läsbart till en tågresa, men hittade den inte. Då förstår jag varför...

Hannele sa...

Freja, där fanns alltid mycket intressant läsning.

Eva Hudin sa...

Hoppsan, en tidning jag aldrig hört talas om. Inte ens på biblioteket som har ett stort urval tidningar och magasin. Där läser jag alltid VI som är en utmärkt tidning.
/Eva

♥ Hanneles bokparadis sa...

Eva Hudin, marknadsföring är inte lätt... Tidningen Vi har jag prenumererat flera decennier, den har jag kvar, annars har jag slutat köpa lösnummer också, har en del i min iPad. Bibliotek är toppen!

Mrs Calloway sa...

ja, det var tråkigt! jag prenumererade också

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, bra tidningar har det tufft...

znogge sa...

Tyvärr är det en tuff tillvaro för "smala tidskrifter". Men mediebranschen är onekligen i förändring. På gott och på ont...

Hannele sa...

Znogge, de smala är ofta bäst...

Ingrid sa...

Ja, det var verkligen trist- jag var väldigt nyfiken på fortsättningen (de hade många intressanta reportage, tycker jag). Synd att det ska vara så svårt med just kulturtidskrifter.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Ingrid, jättetrist, jag läste hela tidningen med behållning.

Anonym sa...

Oj, det är alltså därför den inte synts till på sistone.

♥ Hanneles bokparadis sa...

brittiskt, tråkigt... en bra tidning.