Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

26 september 2014

mina inköp på den 30:e bokmässan

Några böcker blir det alltid på bokmässan, både gamla och nya böcker för där finns både antikvariat och loppis. När Finland var Sverige av Herman Lindqvist har vi länge funderat på. En drottning spelas ut (There is no escape 1953) av Philip Lindsay som berättar om Lady Jane Grey (1537-1554) som efterträdde Henrik VIII:s son Edward för att förhindra en övergång av den engelska kronan till den katolska Maria. Göteborgs friluft Från stadsnära mountainbikeslingor till saltstänkt havspaddling. Att vara yngst är ett handikapp som går över av Aina Bergvall handlar kanske om mej. Att skriva av Marguerite Duras och Strindberg och hans kvinnohat (1929) av Ola Vinberg ska bli intressant, mer samtida syn. Ett annat liv av Per Olov Enquist för 16 kr (om man köpte sex begagnade böcker).

5 kommentarer:

Freja sa...

Härligt att fylla på hyllan!

Anna/ notonmusic sa...

Har överlevt min första dag på bokmässan! Jag säger bara; Ullared är en stilla vindpust mot detta. Grattis till fina böcker Hannele. Ska nog dyka in på antikvariaten i morgon jag med:-)

Mrs Calloway sa...

det var en rejäl fångst, Hannele!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Freja, sällan fel.oftast ångrar man det som man inte köpt :)

Anna, hihi, visst blir man matt efter en heldag.

Mrs Calloway, hur kunde det bli på detta vis...

Klimakteriehäxan sa...

Blir spännande att höra vad du tycker om "Att vara yngst"! Håller tummarna ...