Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

16 september 2014

romska sagor i P4

Romska sagor på SR P4 Riks, 15 - 19 september kl 17.45 måndag till och med fredag i vecka 38 blir det romska sagor på Sveriges Radio P4 Riks. Skådespelaren Eric Ericsson läser ur Det var en gång det som inte var, romska sagor återberättade och samlade i bokform av Bagir Kwiek och Monica Hirsch.

5 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Säkert jättebra! Jag är en dålig radiolyssnare nu för tiden, men minns en period när sagor ur tusen och en natt gick på radio, åttiotal, tror jag. Spelade in dem på kassett:-) Härligt med sagor!

Freja sa...

Tack för tips! Jag brukar lyssna på radio en stund varje kväll, det här blir bra att lyssna på, jag gillar dessutom hans röst!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Anna, i sommar satt maken och jag ute och lyssnade mycket på radio, exempelvis Mobergs Utvandrarna.

Freja, trevligt när entusiastiska människor lyfter även dessa grupper.

znogge sa...

Det finns väldigt mycket bra att lyssna på i radio. Tyvärr är jag lite dålig på det och lyssnar mest i bilen. Då blir det lättsamt och musik vilket nog inta alltid hör till höjdpunkterna. Fast passande underhållning då.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, nu kan man ju lätt bara med sig radion överallt, kanske när man dammsuger...