Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

25 oktober 2014

Amelia Jul; höstmys

En gammal tradition att köpa Amelia Jul, nu dignar ju tidningshyllorna av jultidningar, men Amelia var först. Lite vuxet sansad; har man heltidsjobb, drös med ungar och knasig släkt, så får man en del praktiska tips. Julen ska ju vara så att alla trivs, alla har ju sitt eget sätt att fira. Mysiga dvd ingår. Vackra bilder att njuta av och lite nya recept, om man nu ids testa något nytt. Det försöker vi, en ny rätt varje jul. Jag njuter av julen långsamt, stressar inte igenom en dag, smuttar på glöggen och läser goa böcker i höstmörker.

10 kommentarer:

znogge sa...

Här blev det Matmagasinets julnummer. Massor med spännande men också traditionella recept!

♥ Hannele på Hisingen sa...

Znogge, vi får se om jag köper fler jultidningar.

Anna/notonmusic sa...

Det där lät väldigt trevligt Hannele, testa nåt nytt, smutta på glögg och en packe böcker. Så får det bli i år! Jag ska förankra det i resten av familjen för alla dundrar fortfarande hem hit.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Anna, jul är inta stress, bara lång njutning ♥

Mrs Calloway sa...

du får julen att låta så härlig och avspänd, Hannele! har inte tittat efter jultidningar, ens. däremot mötte jag två stora tomtar i lördags mitt på dagen!

tant Hannele sa...

Mrs Calloway, hoppas du inte blev rädd...

Freja sa...

Jag läste Amelia Jul förr, men nu har vi helt lämnat det traditionella firandet så den behövs inte längre!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Freja, jag vet inte vad traditionellt julfirande är men vi har hittat egen lugn njutning och umgänge ♥

Mrs Calloway sa...

nej, Hannele, jag blev inte rädd, men jag observerade att de inte hade några säckar...

Hannele sa...

Mrs Calloway, tomtar jobbar bara en dag per år.