Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

05 maj 2015

att vara yngst går över

Att vara yngst är ett handikapp som går över av Aina Bergvall är hennes tredje bok och handlar precis om det titeln antyder, både smått och stort. Ett par saker har vi gemensamt; både Aina och jag har haft fäder som haft affär, där vi arbetat och träffat massa udda kunder. Båda gråter vi vid bröllop och andra tillställningar.
Men där slutar likheterna. Aina Bergvall har haft en spännande karriär som krigskorrespondent i Buenos Aires under Falklandskriget, reporter i Latinamerika, Nicaragua, Ecuador, Guatemala, El Salvador, ställen som jag knappt vet var de ligger. Och spanska kan hon.  Bergvall har intervjuat nobelpristagare, presidenter, uteliggare och andra spännande människor. Men hon skriver även om den där jästen i kylskåpet, om det papperslösa kontoret och om hur sällsynt både det perfekta hemmet och den perfekta erotiken är, trots alla tips och goda råd i tidningar. Att vara yngst och kvinna är ingen fördel, det gäller att vara lite tuff och ha skinn på näsan. Det är roligt att få ta del av Ainas färgstarka liv och erfarenheter.

11 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Ännu ett tips inför sommarläsningen, har inte läst något av henne vad jag kan minnas.

Hannele sa...

Anna, Aina Bergvall skriver trevliga böcker där man lätt känner igen sig.

Inga M sa...

Din beskrivning av bokens innehåll o författarinna gör mig sugen på att läsa den. Får ha den kvar i minnet till i sommar. Då blir det mer tid.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Inga M, Aina Bergvall har mycket att berätta och hon skriver bra, säg till ditt bibliotek. Varför vänta till sommaren...?

znogge sa...

Låter som spännande och intressant läsning! Tur ett lov väntar...

tant Hannele sa...

Znogge, jag tror du skulle gilla boken.

Mrs Calloway sa...

förr var jag alltid yngst överallt eftersom jag började i skolan för tidigt. numera är det mest tvärtom. får läsa Bergvalls bok

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, Bergvall har stor erfarenhet av att vara yngst - för mej är det tvärtom, redan från början.

Klimakteriehäxan sa...

Tack, Hannele! Jag blir förstås jätteglad!

Musikanta sa...

Hade mycket nöje av att läsa den boken. Kan rekommenderas till "någon som har allt" t.ex. som en present.
Ingrid

♥ Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, jag gillar boken!

Ingrid, bra tips, visst är boken bra.