Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

19 maj 2015

Harry Martinsons Vägen till klockrike svt1 kl 14:50

Svensk långfilm (1953) från Harry Martinsons roman Vägen till klockrike (1948) har man hämtat berättelsen om luffaren Bolle, som på grund av arbetslöshet endast har landsvägen att ty sig till. Där gör han bekantskap med en brokig skara av landsvägens vagabonder som ständigt befinner sig på vandring. I rollerna: Anders Ek, Edvin Adolphson m.fl.

6 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

äntligen en regnvädersfilm! två kanonskådespelaare dessutom

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, vilken tur!

Musikanta sa...

Kommer ihåg att den inte var särskilt uppmuntrande när jag läste boken en gång i tiden. Anders Ek är ju ingen lustigkurre precis...
Ingrid

Hannele sa...

Musikanta, tja, Anders Ek såg lycklig ut, fast man fick ju tukthus för lösdriveri på 1800-talet... några vill införa det nu också.

Freja sa...

Åhh, jag var ju hemma och kunde ha kollat, vilken miss!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Freja, inte lätt att ha koll på bra filmer.