Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

05 september 2015

mina dagböcker ♥

När barnen var små skrev jag dagbok flitigt, från graviditet till konfirmationen ungefär, sen blev det paus. När vår dotter väntade sitt första barn, fick hon läsa, hur det var när hon föddes. Lite unikt, inte alla som får läsa det! Många fina ögonblicksbeskrivningar, som man nästan glömt. Har du skrivit dagbok?
Någon gång ska jag läsa mer, och kolla i den stora lådan med foton, riktiga foton på papper. Massa härliga vardagsbilder, jag fotade mycket. Svärdöttrarna tycker det är kul att se, hur deras make såg ut som barn. Och deras barn liknar ju dem. Fota och skriv dagbok, man glömmer fort.

14 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

så roligt att ha dagböcker och foton! kul för barn och barnbarn

farmor/mormor Hannele sa...

Mrs Calloway, mycket uppskattat!

znogge sa...

Ja, det gör man så man behöver hjälp med minnet. För visst är det roligt att titta på gamla bilder och minnas...

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, väldigt trevligt att läsa gamla dagböcker också.

Tantaugusta sa...

Skrev mycket från högstadiet, genom gymnastiet, universitetstiden och några år efter det. Tog ett nytag och skrev dagbok till min äldsta dotter under hennes första levnadsår (varje dag), en dagbok hon nu har fått och har läst ett antal gånger. Var inte lika ambitiös med de två små tyvärr, men man kan inte göra allt.

Hannele sa...

Tant Augusta, det är väldigt värdefullt att skriva dagbok till barnen.

Carita Liljendahl sa...

Men vad KUL att du skrivit dagbok. Det har jag också gjort nästan dagligen sedan 1976! Finns ett ansenligt antal häften ... som rymmer alla möjliga berättelser, tankar, glädjeämnen och bekymmer.
Har inga barn dock, så jag funderar lite vad som ska hända med mina dagböcker den dag jag dör...
Kram!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Carita Liljendahl, jag har också skrivit flera decennier, haft lite paus... nu tycker jag det är roligt att själv läsa mina dagböcker - och minnas.

Veiken sa...

Jag skrev dagbok varje dag när jag gick i skola i Schweiz. När jag kom hem, så träffade jag min blivande man och levde i ett rosenrött töcken. Samtidigt slutade jag att skriva dagbok! TYVÄRR! Det hade varit suveränt att ha den nu och se tillbaka på mitt liv!

Hannele sa...

Veiken, det var synd... jag brände en dagbok när jag blev kär, det har jag ångrat.

Freja sa...

Jag skrev som liten, i tonåren och under de första åren efter tjugo, men inget efter det. Nu ser jag bloggen lite som min dagbok! Så kul det varit om jag skrivit mer när barnen föddes och var små, vilken glädje för dig och dina barn att ha dina minnen dokumenterade!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Freja, jo så är det, bloggen är en dagbok med bilder!

KajsaLisa sa...

Har funderat på det här, idag har vi facebook bloggar och en himla trafik. Jag har en 100 år gammal bok hemma full med tankar och gamla skillingtryck från en äldre släkting. Troligtvis är vi bara tre eller fyra som tittat i den på hundra år. Men man kanske skrev mer personligt till sig själv förr och inte till andra.

♥ Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, ändå är det en skatt du har!