Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

16 januari 2016

Edvard VIII abdikerade för sin kärlek - Verklighetens Downton Abbey

De unga amerikanska arvtagerskorna var välbeställda och hamnade bland den engelska överklassen, utan anor eller adliga titlar. Kvinnor med en helt annan bakgrund. De förändrade den brittiska överklassens slutna värld.
Verklighetens Downton Abbey del 3 i svtPlay: HÄR.
Wallis Simpson var nästan en helt vanlig dam, som blev hustru till hertigen av Windsor, tidigare kung Edvard VIII av Storbritannien, som lämnade tronen för henne.
(Madonnas film hittade jag i mataffär, bättre än vad recensenterna skrev.)

10 kommentarer:

MissMagic sa...

Åh ska se Verklighetens Downton abbey nu. Älskar ju Downton abbey. Snyft. Så sorgligt att serien är färdig nu. Men samtidigt är jag glad att den var så bra hela vägen :)

♥ Hanneles bibliotek sa...

Miss Magic, eller hur, härligaste historielektion :)

Anonym sa...

Har alltid varit intreserad av Mrs Simpson och hennes förhållnade till Edvard VIII. Det har ju kommit fram lite nya grejer de senaste åren och hon kanske inte var en lycksökerska som alla alltid trott. Kanske var det Edvard som inte kunde släppa henne?!?! Intressant i alla fall.

♥ Hanneles bibliotek sa...

Lena i Wales, i dokumentären framgår att det senare med Edvard VIII stämmer, mycket intressant.

znogge sa...

En fascinerande kärlekshistoria som visar hur stark kärleken är. Men i dag hade han aldrig behövt lämna tronen...

♥ Hanneles bibliotek sa...

Znogge, tur att världen förändras (fast det sägs att han inte skulle ha blivit nån bra kung).

Mrs Calloway sa...

skulle gärna se filmen om Edward VIII och Mrs Simpson. har sett en dokumentär för länge sedan och jag minns Mrs Simpson som en inte alltigenom sympatisk kvinna. jag har inte valt inbäddad någonstans, Hannele. har gjort precis som vanligt. mkt märkligt!

♥ Hannele på Hisingen sa...

Mrs Calloway, du kan i alla fall se dokumentären Verklighetens Downton Abbey del 3

Mrs Calloway sa...

ska absolut göra det!

♥ Hanneles bibliotek sa...

Mrs Calloway, märkligt öde för många av dessa amerikanska kvinnor.