Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

12 maj 2016

veckans ord på D

Fjärde veckan och fjärde bokstaven enligt O. Veckans ord börjar på D. Din uppgift är nu att associera dem med böcker och/eller författare, inga krav på att namn eller verk börjar på någon speciell bokstav och inte heller något krav på att det är kvinnor som skrivit böckerna eller är huvudpersoner i dem. Veckans ord är:
dagbok debut disciplin djur död
Vilka böcker, författare eller annat litterärt förknippar du dessa ord med?

dagbok
Virginia Woolf var en flitig dagboksskrivare.
debut
God natt, oktober
av Valle Wigers är hans debut och berättar mycket om Göteborg, områden runt Landala, där i närheten jag bodde nästan hela 1970-talet och jag känner igen alla gator.

disciplin Joyce Carol Oates skriver typ en bok varje år.

djur Djurfarmen av George Orwell.

dödThe Garden Party av Katherine Mansfield (1888-1923) är trots namnet en sorglig novell om flickan i det fina huset som besöker arbetarna i den lilla stugan och möts av dödsbud.

4 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

måste läsa om Mansfield, känner jag

♥ Hanneles bibliotek sa...

Mrs Calloway, henne kan man läsa om hur många gånger som helst.

FrökenChristina sa...

Djurfarmen ja, den tänkte jag inte ens på. Valle Wigers är ganska så okänd för mig.

Hannele på Hisingen sa...

Fröken Christina, Valle Wigers är väl ganska ny på den litterära arenan.