Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

15 juli 2016

besviken på en bok? - jerka

Har du halvt om halvt längtat ihjäl dig efter en bok som till syvende och sist inte alls höll måttet? Vilken i så fall? Eller omvänt, finns det en bok som du var tveksam till men som senare skulle visa sig överträffa alla dina förväntningar? är veckans fråga i Bokbloggsjerka 15 – 18 juli.
Mitt korta svar är nog nej. Knasigt att jag sällan blir besviken på böcker jag väljer.

20 kommentarer:

Annette sa...

Jag blir normalt sett inte heller besviken på böcker, tvärtom brukar jag tycka att det ser osannolikt ut när raden med böcker jag läst har fått antingen 4 eller 5 som omdöme av mig. Det har nog att göra med att jag väljer själv vilja böcker jag skall läsa, och med åren kanske man har lärt sig att urskilja vilka som kan passa just sin egen smak.

Jag har dock råkat ut för en besvikelse i år, "Lyckliga människor läser och dricker kaffe", men desto bättre flera positiva överraskningar. Den största positiva överraskningen var "Pingvinlektionerna", den är helt, helt underbar ♥

znogge sa...

Böcker är mer eller mindre bra men alla ger de en upplevelse på något vis! Sedan tycker man inte om allt men så är det bara.

Hanneles bokparadis sa...

Anette, precis, man försöker välja de böcker man är intresserad av - fast jag försöker läsa lite olika genrer. Pingvinlektionerna blir jag nyfiken på.

Znogge, som tur behöver man inte läsa böcker man inte tycker om.

Helena sa...

Lyckos dig :) Jag väljer ju också själv, men ibland blir det inte riktigt bra ändå...

Jokke sa...

Det är just så att "jag sällan blir besviken på böcker jag väljer", men om någon annan ger till mig en bok, det blir oftast besviken.

Hanneles bokparadis sa...

Helena, oftast har jag tur - eller skicklighet :)

Jokke, ingen ger mej böcker längre...

Klimakteriehäxan sa...

Blir jag missbelåten läser jag numera inte färdigt.

Lena sa...

Det är inte ofta som jag blir besviken på böcker jag läser, men några få gånger har det hänt.

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, det behöver man inte...

Lena, samma här, oftast nöjd.

Mrs Calloway sa...

det händer inte så sällan att jag ger mig ut i okända vatten och då kan det hända att jag blir besviken. men friskt vågat är hälften vunnet...

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, så är det nog

Freja sa...

Det händer, oftast med böcker som andra rekommenderat mig. Som "Populärmusik från Vittula" och "Da Vinci koden". Besviken, på helt olika sätt! Den första för att alla sagt att den var så otroligt rolig, medan kjag uppfattade den som väldigt tragisk, och den andra för att den helt enkelt var kass...

Monika sa...

Det finns en hel mängd böcker jag läst som borde passat mig perfekt, i alla fall enligt baksidetexten, men som inte alls var det jag trodde. Då blir jag besviken.

Hanneles bokparadis sa...

Freja, samma här, fast Vittula tyckte jag om, speciell humor.

Monika, händer mej mer sällan, kanske tolkar jag baksidestexterna rätt.

Bokdamen sa...

Jag blir inte besviken på böcker så ofta men det händer att jag tycker mindre bra om en del böcker och lite besviken kan jag bli i samband med det. Men det är egentligen fantastiskt hur många bra böcker som finns i bokfloden ;)

Hanneles bokparadis sa...

Bokdamen, eller hur! Så många böcker man gillar!

Åsa sa...

Vilken tur du har! Satsar själv på fel emellanåt.

Hanneles bokparadis sa...

Åsa C, kanske skicklighet :)

KajsaLisa sa...

Det kallas gott omdöme :)

Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, där sa du rätt ord :)