Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

09 september 2016

vem är jag i Downton Abbey?

Kanske skulle jag vara Tom Branson, chauffören som gifter sin in i den fina familjen (spelad av irländaren Allen Leech). Han fortsatte att vara sig själv när han gjorde en klassresa - som många i min ålder har gjort. Som tjänstefolk i downstairs, nej, jag har aldrig velat passa upp friska människor - har aldrig haft flygvärdinne-drömmar eller liknande.
TV-serien Downton Abbey är otroligt populär bland bokbloggare och de flesta av oss har nog fantiserat om att leva i en annan tid. Men hör ni i så fall hemma upstairs or downstairs? Vill ni ägna er åt ränksmideri i tjänarstaben, eller välgörenhetsarbete i fina salonger? Hur hanterar ni ett samhälle i förändring? Kort sagt, vem är du i Downton Abbey? undrar Lyran.

11 kommentarer:

Lyrans Noblesser sa...

Som du snart kommer att se tänker vi lika.

Hanneles bokparadis sa...

Lyran, kul!

Annette sa...

Jag tänker väldigt likt så som du beskriver det.

Den läsande Kaninen sa...

Branson är ett väldigt bra val och han är en av mina favoritkaraktärer i serien. Dock gjorde jag ett annat val.

Hanneles bokparadis sa...

Annette, ingen längtan till överklass...?

Kaninen, man kunde välja annat.

Helena sa...

En väldigt trevlig karaktär. Gillade hans värderinga, hade varit väldigt lätt för någon i hans situation att "anpassa" dem efter det nya umgänget.

Hanneles bokparadis sa...

Helena, visst är han sympatisk.

Sanna sa...

Branson var liksom många av karaktärerna bättre i de första säsongerna, så många träiga och sentimentala repliker på slutet... Men bra val ändå!

Hanneles bokparadis sa...

Sanna, jag tycker han var fin även i slutet ❤️

znogge sa...

Har inte sett ett enda avsnitt men boxen finns i min närhet för utlåning...

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, då har du missat nåt.... en lång historielektion.