Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

20 oktober 2016

pappa Svartenbrandts dotter i svtPlay

Pappas flicka, svensk dokumentär från 2016 om Lars "Svartenbrandt" Ferm, känd som Sveriges farligaste man och hans dotter Jackie. Nu ska han släppas ut efter ännu ett långt fängelsestraff. Jackie är förväntansfull, hon har förberett allt. Men hon är nervös. Senast de sågs misshandlade han henne grovt och försökte döda hennes mamma. Ett liv som krävde alldeles för mycket av en flicka som bara ville vara vanlig.
Rövardotter av Jackie Ferm  är en berättelse om en tuff uppväxt med en frånvarande pappa, som visade sig oftare i löpsedlar än hos sin dotter. Pappan är kallad för Sveriges farligaste man, och han har kallat sig själv "den obotlige psykopaten". Jackie Ferm skrev sin biografi vid 23 års ålder. Hon har lämnat skvallerpressen och blivit omslagsflicka på kultursidor och intervjuad i kulturprogram. Sin bakgrund väljer man inte själv. SvtPlay: HÄR.

4 kommentarer:

znogge sa...

Nej, det gör man verkligen inte och för många påverkar den och färgar hela livet.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, och vissa får det tuffare än andra.

KajsaLisa sa...

Har faktiskt träffat henne några gånger på den tiden man hamnade på event som bloggare.

♥ Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, aha, vi bor inte i samma stad...