Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

26 oktober 2016

Röd legend - novellutmaning

"Det fanns ingen, som väntade honom, när han kom hem till hyddan efter sina vandringar, men han gladde sig lika mycket åt att solljuset tvättat hyddan ren. Den här kvällen kunde han till sin glädje också se Perus regnbåge - ett brinnande skepp med gröna segel. Och däröver ett nattmoln format som ett vattenkrus.
Röd legend finns i samlingen Från världens alla hörn : egen prosa i urval av Bo Setterlind och berättar om en ensam man som kommer hem och minns och gläds åt det lilla och det stora.

"Han hade gjort den vackraste resan, som gick till en grön platå utanför det berömda slagfältet där den seger vanns, som befriade det peruanska folket från ett månghundraårigt spanskt förtryck men som inte lyckats få slut på synden, den stora orättvisan." (sid 140)

2. Läs en novell med något rött i titeln i Ugglans novellutmaning.

6 kommentarer:

znogge sa...

En god förmåga att kunna glädjas åt såväl små som stora saker i livet. Att uppskatta det som vi har...

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, det gör livet mycket rikare...

MissMagic sa...

Låter som en fin berättelse :)

Helena Andersson sa...

Spännande novellval!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Miss Magic, trevligt med människor som kan konsten att uppskatta små saker.

Helena, inte läst så mycket om Peru.

Koko sa...

Så fint det låter. Jag känner bara till Bo Zetterlind som poet från tidigare.