Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

15 april 2017

fåraktigaste påskekrim - påskutmaning

"Melmoths ankomst försatte hjorden i ett sådant uppror, somväl annars inget annat än en riktig varg kunde ha gjort. Melmoth var mer än en bortsprungen bagge: han var en legend, liksom Jack-den-undankomne eller Bocken-med sju horn, ett spöke som uppkäftiga lamm fick lära sig frukta när alla andra varningar hade slutat hjälpa.
Glennkill av Leonie Swann berättar om fåren som hittar herden livlös, med en spade genom bröstet. Ett tjugotal får-personligheter inleder en brottsutredning. Fåren beter sej ungefär som får, men de kan delvis förstå vad människor säger. Boken har sina poäng men lite för lång med sina 313 sidor.

Flera som är med i Mias Påskutmaning finns:HÄR.

9 kommentarer:

Joelinda sa...

Låter som en jättekonstig bok...

Camilla sa...

Det var några år sen jag läste den, men minns ändå att jag gillade den lite grann i alla fall.

Ylva sa...

Den är lite rolig, men lite väl spejsad.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Joelinda, lite knasig är den...

Camilla, några bra skratt.

Ylva, boken är lite för lång.

Sara sa...

Den här boken läste jag för några år sedan. Den verkade ju för speciell för att jag skulle kunna låta bli. Jag tyckte att den var ganska okej vill jag minnas men kanske inte så mycket mer.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Sara, några skratt fick man allt

Lena sa...

Det där låter ju lite annorlunda.

KaJsaLisa sa...

Det där kallar jag en udda deckarintrig. :)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Lena, minst sagt.

KajsaLisa, man misstänker vem mördaren är :)