Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

25 maj 2017

arbete och fritid - olikhet

Aftonland av Therese Bohman berättar om ensamma nyskilda Karolina, professor i konsthistoria vid Stockholms universitet. Hon får en ny doktorand att handleda, den självsäkra Anton, som hittat intressanta brev och tavlor av en kvinnlig konstnär i Berlin. Karolina vill se tavlorna och läsa vad Anton hunnit skriva.
Tigrar i rött väder av Liza Klaussmann börjar glamoröst med cocktailparty hemma hos Nick och maken Hughes. Nick har mycket fritid, brist på pengar hindrar inte henne att köpa dyra kläder.  Snabbt är hon tvåbarnsmor och tvingas till att bli mer husmoderlig och maken jobbar på pappans advokatfirma. De har flyttat till nytt hus byggd av kvinnlig lesbisk arkitekt, året är 1947. Kompisen Helena har sökt lycka i Hollywood, Nick gillar inte hennes make. Åren går, inne på 1960-talet börjar Nick längta efter mer frihet. Ett lik i trädgården... hittas av dottern.

Veckans olikhetsutmaning handlar om arbete och fritid, Enligt O.

10 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

har inte läst varken den ena eller den andra

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, man hinner inte läsa allt

FrökenChristina sa...

Låter som Nicks fritid försvann med tiden.

Hanneles bokparadis sa...

Fröken Christina, så är det när man får barn

enligt O sa...

Tigrar i rött väder har jag tänkt läsa sedan den var ny. Märkligt att det aldrig blir av.

Hanneles bokparadis sa...

enligt O, inte för sent än

Robert W sa...

Tänk att folk kan ha fritidsproblem! Barn och ungdomar som behöver en fritidsledare som talar om för dem vad de ska göra på fritiden. Arbetsledare förstår jag att det kan behövas, men fritidsledare!

Hanneles bokparadis sa...

Robert W, ensam kanske man kan sysselsätta sig, svårare när man är många.

Klimakteriehäxan sa...

Tigerboken låter, ursäkta mej, mer än lovligt underlig!!!

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, världen är full av underliga böcker