Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

12 maj 2017

hedra någon död - jerka

Finns det en numera avliden författare som du skulle vilja hedra? Vem och varför i så fall? undrar Annika i Bokbloggsjerka 12 maj – 15 maj.

Jag läser kanske mest döda författare, gärna 1800-tals kvinnliga författare.
Bodil Malmstens (b)logg-böcker med foton och kvicka texter: Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig (2006) var den första, Kom och hälsa på mig om tusen år, De från norr kommande leoparderna och Och en månad går fortare nu än ett hjärtslag. Den femte: Och ett skepp med sju segel och femti kanoner ska försvinna med mig (2013). Malmsten tillhör mina favoriter.
Det här är hjärtat av Bodil Malmsten (1944-2016) blev hennes sista bok, som handlar om sorg efter en bortgången vän; döden som drabbar oss alla. Jag har följt hennes böcker om Finistère. en av favoriterna med fina lästips: Så gör jag – Konsten att skriva är en fantastisk bok, Bodil delar med sig av sina favoritförfattare (bl.a. Thomas Bernhard).

19 kommentarer:

[Anna] sa...

Jag har inte läst någonting av Bodil Malmsten.

Madde sa...

Har inte heller läst något av Bodil!

Hanneles bokparadis sa...

[Anna] det tycker jag du ska göra.

Madde, Bodil Malmsten har skrivit många olika sorters böcker.

Klimakteriehäxan sa...

Jag älskade "Priset på vatten i Finistere" men har blivit grymt besviken på resten. Rent hanteringsmässigt är "bloggböckerna" i fin utformning - men bilderna!!! usla!!! och texterna kändes urgamla redan när boken kom ut. Vem ville läsa om ett fotbolls-VM som spelats för nåt år sen? Inte jag. Dock har jag tänkt att jag ska läsa "Så gör jag" om jag hittar den på rea eller loppis.

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, skulle nog inte säga usla... Bodil Malmsten har humor som jag gillar - och som passar till bilderna. Så gör jag är fullt av fina lästips!

Robert W sa...

Bodil Malmstens författarskap har gått mig förbi.

Ylva sa...

Bodil Malmsten var underbar! Jag gillar inte heller "gå bort".

Sara sa...

Jag har tänkt läsa något av henne länge men det har inte blivit av än. Priset på vatten... har jag i hyllan så det blir väl den jag börjar med i alla fall.

Hanneles bokparadis sa...

Robert W, då har du missat något.

Ylva, det finns så många onödiga omskrivningar

Sara, det är bra början.

Mrs Calloway sa...

BM var duktig på att formulera sig och visst hade hon humor. har inte läst på långa vägar allt hon skrivit, men Så gör jag är ju en guldgruva. Ett bloss för moster Lillie är en underbar dikt till exempel

Mia Eggimann sa...

Bodil Malmsten känner jag till men ännu inte läst något av henne.

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, jag tror man kan hitta något för alla smaker.

Marie, då har du något trevligt framför dej.

Lena sa...

Oj, ser att jag inte läst något av Malmsten.

Hanneles bokparadis sa...

Lena, hon har skrivit mycket bra.

KaJsaLisa sa...

Har aldrig läst henne, men gillade hennes sympatiska stil påTV.

Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, visst var hon sympatisk

Åsa sa...

Läst den andra boken i din radda böcker på bilden, gillade åtminstone den. Modernare tiders dikter kan jag ofta ha problem att se tjusningen med, eller så är det bara jag som i vanlig ordning inte fattar någon sorts finkulturell finess i sammanhanget. :D

Lion´s Library sa...

Malmsten vill jag läsa något av :)

Hanneles bokparadis sa...

Åsa C, Malmstens dikter är inte så svåra

Lion, hon finns säkert på biblioteket :)