Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

06 juni 2017

noveller av Merethe Lindstrøm

"Det är efteråt, när jag går genom skogen på väg hem, som jag ser henne. Bästisen.
  Jag går ikapp henne, säger jag, det var länge sedan, varför kommer du inte och hälsar på? Bästisen fortsätter rakt fram. Hon rycker lite på axlarna. Du vet ju att vi skulle ha tyckt om det." (sid 84)
Arkitekt : noveller av Merethe Lindstrøm med sex noveller med teman: språk och språklöshet, sammanhållning och hot, jag läste Bästis. Tjöt, tjöt... får min kompis komma hit? Efter flera dagar ger mamman efter. Men bästis är inte bästis länge, mamman börjar fråga bästisen, varför? Mamman har ont i tanden, kostar massa pengar hos tandläkaren, billigare utan röntgen och bedövning. Lindstrøm har tidigare vunnit i Nordiska rådets litteraturpris.

4 kommentarer:

KaJsaLisa sa...

Tyvärr är tänder verkligen en klassfråga.

♥ Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, det har blivit mer och mer så

Mrs Calloway sa...

läste Dager i stillhetens historie för några år sedan. gillade den

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, Lindstrøm skriver bra